Ανάπτυξη Τροφίμων του Ελαιοκομικού Τομέα και Επιχειρηματικότητα

Υπεύθυνος

Σπηλιόπουλος Ι.

Εξάμηνο

Β'

Κωδικός Μαθήματος

ΕΤΤ06

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Περιγραφή Μαθήματος

Στόχος του μαθήματος αυτού είναι να δώσει μια ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τις εφαρμογές και δημιουργίες προϊόντων με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Τα μαθησιακά αποτελέσματα του μαθήματος αυτού είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη τροφίμων, την εφαρμογή νέων μεθόδων στην τεχνολογία και παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων και την διεύρυνση των προϊόντων της μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου καθώς επίσης και την απόκτηση δεξιοτήτων και εργοστασιακών χειρισμών ασφάλειας στο ελαιοτριβείο.

  • Οι θεματικές ενότητες του μαθήματος είναι:
  • Η έννοια της ανάπτυξης προϊόντων τροφίμων.
  • Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη τροφίμων.
  • Καινοτομία και δημιουργία προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου.
  • Διαφοροποίηση των παραδοσιακών ελαιοκομικών προϊόντων.
  • Ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στην παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων υψηλής διαιτητικής αξίας.
  • Μελέτες περίπτωσης ανάπτυξης προϊόντων με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο.

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία