Σπηλιόπουλος Ι.
Το μάθημα αποσκοπεί στην εμβάθυνση στη χημική σύσταση του ελαιόλαδου και των χημικών/βιοχημικών μεταβολών που συμβαίνουν κατά την παραγωγή και διατήρηση του ελαιόλαδου.
Οι στόχοι του μαθήματος είναι η κατανόηση της σύστασης του ελαιόλαδου και των παραγόντων που επηρεάζουν τη σύσταση αυτού, η διάκριση των κύριων συστατικών του, όπως λιπαρά οξέα, στερόλες, φαινόλες, χρωστικές, αρωματικά συστατικά, η κατανόηση των κριτηρίων ποιότητας του ελαιόλαδου και η διάκριση των κατηγοριών ελαιόλαδου.
Οι επιμέρους ενότητες του μαθήματος είναι:
Επικοινωνία
Δημητροπούλου Γεωργία
27210-45268
tqo-secr@go.uop.gr
Ώρες Γραμματείας
Καθημερινά 9:00-15:00
Διεύθυνση
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Π.Μ.Σ. “Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου”
Αντικάλαμος
Νέο Κτήριο, 1ος όροφος
T.K.: 24100 Καλαμάτα