Σύγχρονη Τεχνολογία Παραγωγής της Επιτραπέζιας Ελιάς

Υπεύθυνος

Παπαδέλλη Μ.

Εξάμηνο

Α'

Κωδικός Μαθήματος

ΕΤΤ03

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Περιγραφή Μαθήματος

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Μαθησιακοί στόχοι του μαθήματος είναι τόσο η απόκτηση γνώσεων σχετικά με την τεχνολογία που εφαρμόζεται για την παραγωγή των διαφόρων τύπων επιτραπέζιας ελιάς όσο και η κατανόηση της διεργασίας της μικροβιακής ζύμωσης που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια παραγωγής της και του τρόπου με τον οποίο αυτή μπορεί να ελεγχθεί, προκειμένου να οδηγήσει στην παραγωγή ασφαλούς προϊόντος σταθερής και υψηλής ποιότητας.

Οι θεματικές ενότητες του μαθήματος είναι:

  • Στοιχεία εγχώριας και παγκόσμιας παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς.
  • Διατροφική αξία επιτραπέζιας ελιάς.
  • Εμπορικοί τύποι επιτραπέζιας ελιάς και τεχνολογία παραγωγής καθενός από αυτούς.
  • Συσκευασία της επιτραπέζιας ελιάς.
  • Μικροβιολογία ζύμωσης της επιτραπέζιας ελιάς.
  • Ελεγχόμενη ζύμωση επιτραπέζιας ελιάς με εναρκτήριες μικροβιακές καλλιέργειες.
  • Σύγχρονες τεχνολογίες ταχείας μελέτης του οικοσυστήματος ζύμωσης των επιτραπέζιων ελιών.
  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά και μέθοδοι ποιοτικού ελέγχου επιτραπέζιας ελιάς.

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία