Μέθοδοι Ανάλυσης – Ποιοτικός Έλεγχος Ελαιολάδου

Το μάθημα έχει θεωρητικό και εργαστηριακό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην απόκτηση γνώσεων και εργαστηριακών δεξιοτήτων για την πραγματοποίηση αναλύσεων με τελικό στόχο τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου. Περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος στο οποίο καλύπτονται οι βασικές αρχές λειτουργίας και η σχετική οργανολογία των εφαρμοζόμενων μεθόδων ενόργανης ανάλυσης, καθώς και εργαστηριακό μέρος στο οποίο καλύπτονται η χρήση αναλυτικών οργάνων και η εφαρμογή πρωτοκόλλων εργαστηριακών δοκιμών.

Continue reading

Οργανοληπτικός Έλεγχος Ελαιολάδου

Στόχος του μαθήματος αυτού είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τον οργανοληπτικό έλεγχο του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς. Το μαθησιακά αποτελέσματα του μαθήματος αυτού είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων οργανοληπτικού ελέγχου, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν μια οργανοληπτική δοκιμασία και με την οργανοληπτική εκτίμηση του ελαιολάδου.

Continue reading

Διαχείριση Αποβλήτων Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου

Το μάθημα αποσκοπεί στην επίτευξη των ακόλουθων μαθησιακών αποτελεσμάτων από τους φοιτητές: την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την ανάπτυξη τεχνικών διαχείρισης παραπροϊόντων και αποβλήτων γραμμών παραγωγής ελαιοκομικών και ελαιουργικών προϊόντων, την απόκτηση γνώσεων για σύσταση και το περιεχόμενο των αποβλήτων, την απόκτηση γνώσεων με αναφορά στην περιβαλλοντική επίπτωση των αποβλήτων ελαιουργικών επιχειρήσεων, την απόκτηση γνώσεων με αναφορά στην περιβαλλοντική νομοθεσία για τα απόβλητα των ελαιουργικών επιχειρήσεων, την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την αξιοποίηση των αποβλήτων και την περιβαλλοντική διαχείριση.

Continue reading

Διεθνής Εμπορία και Μάρκετινγκ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου – Νομοθεσία

Το μάθημα αποσκοπεί στην επίτευξη των ακόλουθων μαθησιακών αποτελεσμάτων από τους φοιτητές:
· την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την ανάπτυξη μεθοδολογίας εμπορίας και προβολής των προϊόντων του ελαιοκομικού τομέα,
· την απόκτηση γνώσεων για την διεθνή αγορά και τον ανταγωνισμό των προϊόντων του ελαιοκομικού τομέα,
· την απόκτηση γνώσεων με αναφορά στην διεύρυνση των προϊόντων της μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου.

Continue reading

Ανάπτυξη Τροφίμων του Ελαιοκομικού Τομέα και Επιχειρηματικότητα

Στόχος του μαθήματος αυτού είναι να δώσει μια ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τις εφαρμογές και δημιουργίες προϊόντων με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο. Το μαθησιακά αποτελέσματα του μαθήματος αυτού είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη τροφίμων, την εφαρμογή νέων μεθόδων στην τεχνολογία και παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων και την διεύρυνση των προϊόντων της μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου καθώς επίσης και την απόκτηση δεξιοτήτων και εργοστασιακών χειρισμών ασφάλειας στο ελαιοτριβείο.

Continue reading